Utan glasögon bakom ratten

Om du kör bil många timmar i veckan, och måste använda glasögon enligt ditt körkort, kan du bespara dig själv mycket möda genom att göra en ögonoperation med laser. Men det gäller att välja rätt operationsmetod, och att ha realistiska förväntningar på operationen.

Fler och fler väljer att göra ögonoperation med laser. Det resulterar i de flesta fall i att man kan slippa glasögon och linser helt och hållet. Men helt felfri kommer synen sällan att bli. Om du blir lovad detta av företrädare från en ögonklinik, då bör du nog välja en annan.

Välj en seriös klinik

Som patient som funderar på att göra en ögonoperation är det viktigt att välja en operationsmetod som passar ens fysik och livsstil. Vissa metoder bör exempelvis inte användas på patienter som är 40 år eller äldre. 

Hur ska du som vill slippa använda glasögon när du kör bil kunna veta vilken operationsmetod som är den bästa för dig? Det ska du inte behöva veta. Genom att välja en seriös klinik, som Novius.se, kan du vara säker på att få bra hjälp och rådgivning. På många kliniker börjar man nämligen med ett rådgivande samtal, där den kirurg som ska genomföra operationen berättar vilka olika metoder som finns, och vilken som är bäst för dig. Med trygg medicinsk vägledning kan du ta ett bättre beslut. 

Samtal med läkare inför ögonoperation

Ett annat skäl till att välja en seriös klinik är att risken då minskar att den ska gå i konkurs, om du inte blir nöjd med operationen eller om något går fel.

Hur vet jag om kliniken är seriös?

Det enkla svaret på denna fråga är: ställ frågor. Några frågor som vi rekommenderar att du ställer är:

  • Vilken utbildning har personalen på kliniken?
  • Vilken operationsmetod passar mig, med avseende på ålder och livsstil?
  • Vilka komplikationer kan uppstå?
  • Hur kommer det att kännas efter operationen?

Dessa frågor kan vara ett sätt att sålla agnarna från vetet, och känna dig säker i att du kommer att få en bra vård.