Undvik däckstölder med säkerhetsdörr

Att bli av med sina däck vid fel tillfälle kan innebära att man blir strandad hemma. Därför bör alla bilägare se till att vidta åtgärder för att minska risken för stöld. En sådan åtgärd kan vara att installera en säkerhetsdörr.

Hur förvarar du dina däck? Ligger de i garaget, hyr du ett förråd för dem, eller ligger de i källaren? Hur svårt är det att ta sig in i det utrymme där de finns? Har du funderat på att förstärka inbrottsskyddet, exempelvis genom att investera i en säkerhetsdörr?

Däck

Som du kan läsa om på sajten säkerhetsdörrar Stockholm finns säkerhetsdörrar i olika säkerhetsklasser. Ju högre klassning, desto längre tid står dörren emot ett inbrottsförsök från en erfaren tjuv. En dörr med högre klassning kostar förvisso mer, men den ger också en lägre premie hos försäkringsbolaget. 

Faktum är att många förvarar sina däck i olåsta utrymmen. Även ett låst utrymme kan vara lätt att bryta upp, och detta är anledningen till att vi rekommenderar säkerhetsdörr. För att ytterligare försvåra för tjuven bör du dra en kedja genom centrumhålet på däcken, och låsa fast dem. 

Så för att sammanfatta: har du vanliga ytterdörr, byt ut den mot en säkerhetsdörr. Du bör även byta ut garage- och källardörrarna mot säkerhetsdörrar. 

Hur vanliga är däckstölder?

Däckstölder brukar bli vanligare i oktober, när många bilägare byter däck. Detta sker i hela landet, och kan bli en dyr historia eftersom försäkringsbolagen skriver ned värdet på vinterdäck rejält redan efter en säsong. 

Däckstölder drabbar ofta privatpersoner, som i detta fall från Halland. Det är också vanligt att tjuvarna gör stölder hos däckhandlare, som detta fall från Bålsta norr om Stockholm. Då får tjuvarna med sig ett stort antal däck, ofta helt nya. Å andra sidan tar ett sådant inbrott längre tid än att bryta sig in hos en privatperson utan säkerhetsdörr.